Rasmus Seebach – dansk er ulogisk!

I går, onsdag 03.03.11 besøkte Rasmus Seebach meg i studioet. Rasmus er faktisk Danmarks mestselgende artist i ´09 og´10 så det er ingen hvemsomhelst dette her!

Rasmus kommer fra København og jeg skal ikke nekte for at jeg synes dansk er ganske vanskelig å forstå – og det hadde ikke Rasmus noen problemer med å forstå. Faktisk gikk han så langt som å si at dansk telling er helt ulogisk!

Her forsøker Rasmus å lære meg å telle på dansk (håpløst case….):

Rasmus var en hyggelig kar og delte også ut tre eks av sitt album inneholdene Voice-hitten «Natteravn» til tre heldige vinnere!

I dag kommer Omer Bhatti aka O-Bee innom for å snakke om alt annet enn Michael Jackson i hvert fall 🙂

Jeg spiller den nye singelen han gjør sammen med Genevieve Jackson «All Around The World» og prater med ham en hel time på The Voice i dag fra kl. 15:00 – heng med!

Ikke glem at du kan skrive spørsmål du vil jeg skal stille ham enten her på bloggen eller på The Voice sin Facebook side!

Vi høres på radioen din!

 

3 svar på “Rasmus Seebach – dansk er ulogisk!

  1. Nei så gøy! Jeg forsto alt jeg, og jeg synes det er så bra at Rasmus endelig begynner å bli ordentlig kjent i Norge. Selv skal jeg på konsert i trädgården i Göteborg om ikke lenge.

  2. Danskene baserer tellingen sin på 20, i stedet for 10 slik som vi gjør.
    Dermed blir det:
    2 og 1/2 * 20 = 50, halv treds
    3 * 20 = 60 treds
    3 og 1/2 * 20 = 70, halv firs
    4 * 20 = 80, firs
    4 og 1/2 = 90, halv fems
    og fems hadde jo blitt hundre, men da sier de bare hundre.

    Litt LOL at en danske ikke kan dette. 😛

  3. Aha, da skjønner jeg alt så meget bedre. Dette er jo selvfølgelig hva man er vant til – men jeg synes nok vårt tellesystem er noe enklere å forholde seg til, og ja, er enig med deg i at det er noe snodig at Rasmus ikke var kjent med logikken bak deres tallsystem.

    Uansett – takk for oppklaringen Abel!

Legg inn en kommentar