Tid for refleksjon….

Etter gårsdagens grusomme hendelser i Oslo gjør man seg mange tanker og refleksjoner.

Jeg tok minstemann i barnevogna og kameraet mitt og gikk en tur for å samle tankene og følelsene jeg kjenner på nå i etterkant av denne forferdelige handlingen som ord er alt for fattige til å beskrive.

Jeg kan ikke føle den sorg de etterlatte må føle i denne stund, fedre og mødre som har mistet et eller flere barn, søsken som har mistet en bror eller søster osv. men som far og bror kan jeg forstå og vise min medfølelse.

Det jeg derimot ikke kan forstå og som jeg finner helt ubegripelig er hvordan noen kan klare å få seg til å gjøre noe slikt.

Men en ting har jeg lyst til å si. Jeg har sett at flere har laget såkalte anti-fan sider og diverse hat-sider viet til drapsmannen. Disse sidene mener jeg kun er med på å spre mer ondskap. Selv om det er forståelig og helt naturlig å føle sinne og ja, til og med hat mot denne mannen så tenker jeg følgende:

«Det eneste som kan overvinne ondskap er det motsatte, nemlig kjærlighet!«

 

Her er noen bilder jeg tok på min lille gåtur som jeg føler passer til denne dagen. Håper du liker dem.

Jeg synes bildene taler for seg selv, men jeg vil gjerne forklare hvorfor det nederste bildet av den gule blomsten er der. Da jeg gikk denne turen var jeg opptatt av å finne noe som kan symbolisere håpet også, ikke bare det tragiske og vonde. Da jeg så denne blomsten og den deilige gulfargen tenkte jeg på håp og liv.

Dette er min hyllest til alle de som helt uforskyldt har blitt revet bort fra oss og til de etterlatte.

 

 

10 svar på “Tid for refleksjon….

 1. Veldig fint innlegg Dan! Jeg er helt enig i at hat-sider bare gjør ting verre. Vi må stå sammen, ta vare på hverandre og støtte alle de pårørende. Håper så mange som mulig deltar i fakkeltoget på mandag. Mine tanker er hos alle som har blitt berørt av denne forferdelige hendelsen. Det er grusomt at noen kan gjøre noe slikt! Tragisk!

  • Takk, og ja, helt enig med deg. Her er det viktig at vi står sammen og viser at vi ikke lar slike ekstreme handlinger kneble oss.

   En stor tragedie dette her som er vanskelig å forstå!

 2. Veldig bra skrevet!

  Bilde nr 2 rørte meg skikkelig. To flagg på halv stang, en tom krakk og masse blomster… Et flagg for hvert angrep, en tom krakk etter tapet av liv, og blomstene alle de som ble revet bort… sterkt!

  Takk for kommentar i bloggen min!

  • Så bra at det kom så tydelig frem i bildet. Jeg må innrømme at den tomme benken og flaggene på halv stang var det første jeg så da jeg gikk forbi, og jeg så at dette måtte jeg bare få på bilde.

   Takk for hyggelig kommentar!

 3. Jeg er så enig. Det er viktig å ikke falle ned på det nivået han er på. Vi bør holde oss for gode for hatsider og dritt. Det hjelper så lite!

  Tror også at det å være forelder får en til å kjenne litt ekstra på alt som skjer. Jeg tenker så mye på foreldrene som sitter rundt omkring, fulle av hat og sinne. Tenk å miste barnet sitt så meningsløst… Huff. jeg blir kvalm.

  Kjempefine bilder forresten!

  • Helt enig med deg. Det å være forelder gjør det på en måte mer virkelig, eller lettere å sette seg inn i situasjonen.

   Jeg må innrømme at jeg tenker mye på hvordan dette også vil påvirke de stakkars ungdommene som også overlevde men ble vitne til disse episodene og redselen de må ha følt. Jeg er redd det kommer til å påvirke dem for resten av livet!

   Takk for skryt på bildene Drea. Det betyr mye når det kommer fra en som er så flink som du er!

Legg inn en kommentar