Moi – ny spennende artist som bør sjekkes ut!

Jeg elsker jobben min – og en av grunnene til det er at jeg gjennom den kommer i kontakt med så mange herlige mennesker. Det er alt i fra skuespillere til musikere til illusjonister – U name it!

Når det gjelder musikk – ville nok mange av dere som hører meg på radioen bli ganske overrasket over å få vite hvor mye forskjellig musikk jeg faktisk liker å høre på. Om du tror at jeg bare hører på Hip Hop og RnB, som jeg spiller mest på radioen, så tro om igjen. Det er faktisk ganske så sjeldent at det er det jeg hører på på min iPhone. Jeg er en musikalsk alt-eter og setter pris på mange forskjellige stilarter.

Nuvel – dette var i grunnen bare en intro til en artist jeg ble tipset om av Thea som jobber i plateselskapet Universal. Hun ba meg sjekke ut denne youtube-videoen for hun ville høre hva jeg syntes:

Og jeg sjekket og likte hva jeg hørte! (Bør forresten høres på et godt anlegg med god bass. Det er en sinnsyk digg bass på denne låta). Denne dama med den kule sveisen og herlige stemmen måtte jeg bare finne ut mer om, så jeg sendte avgårde noen spørsmål som kunne hjelpe til å bli litt bedre kjent med denne spennende artisten Moi! Og her er svarene jeg fikk:

Dan: Først, grattis med kul låt – men hvem er egentlig Moi og er du single?
Moi:
 Takk for det – det varmer! Hvem er Moi ja… Det er Ikke godt å si, men Moi er Ingjerd Østrem Omland sitt soloprosjekt som startet opp oppe i fjellene, midt mellom Stavanger og Kristiansand, nærmere bestemt Hovsherad. Det er nå 27 år siden og har vært opptatt stort sett hele tiden.

Dan: Hvordan kom egentlig låten «Ingenting» til og hva handler den om?
Moi:
 Det er alltid skummelt å gi ut egne greier. Denne låten skrev jeg på en joggetur ned fra Fløien. Jeg var gjennomvåt og litt frustret husker jeg. Teksten er utgangspunkt i ting jeg så på vei ned til byen. Jeg tror det er den låten jeg har skrevet raskest!  Jeg brukte kanskje 10  minutter? (ikke inkludert produsering, da).

Foto: Tove Sivertsen

Foto: Tove Sivertsen

Dan: Hvordan vil du beskrive musikkstilen din?
Moi:
 Jeg vet egentlig ikke! Først var det klissete pop, så ble det pop-rock, så ble det sirkuspop, nå er det electropop kanskje? Synes andre skal få lov å mene noe om det. Andre er sikkert flinkere til å høre hva slags merkelapper som passer. Jeg lager det jeg føler for og synes er gøy. Gøy blir faktisk en viktigere og viktigere faktor for meg – har jeg det ikke gøy kan jeg bare legge opp – mindre worldpeace.

Dan: Spiller du noen instrumenter selv?
Moi:
 Jeg spiller gitar og piano i tillegg til litt ymse blåseinstrumenter. Selvlært sådan.

Dan: Har du noen favorittartister og/eller inspirasjonskilder?
Moi:
 Jeg har hørt ekstremt lite på musikk. I det siste har det gått i Portishead, Joan As Police Woman og James Blake hvis jeg skal nevne noen navn. Jeg er nok ikke særlig trofast på musikkfronten nei.

Dan: Hva er planene for fremtiden?
Moi:
 Planen min er å ha det gøy med musikk og krysse fingrene for at jeg lager musikk folk har lyst til å høre på! Jeg planlegger knapt en dag om gangen, til stor irritasjon for venner og familie, men jeg elsker å ha det sånn!

Dan: Til slutt, hva er det «ingen» vet om deg?
Moi:
 Ehm, de færreste har nok fått med seg at jeg er landsmester i sleggekast?

Dan: Da takker jeg så mye for «praten» Moi. Er det ellers noe du kunne tenke deg å dele som jeg ikke har spurt om?
Moi:
 Du, jeg sitter og skriver dette i Ålesund etter to døgn med hurtigrutedrama (freelanser på TV2 når jeg har lyst innimellom), så nå er jeg dessverre litt tom i hodet, så jeg tenker vi sier at dette er bra jeg. Hyggelig at du ville lage denne saken om meg! 🙂


Hva synes du om Moi og Ingenting?

 

4 svar på “Moi – ny spennende artist som bør sjekkes ut!

  1. Litt skeptisk egentlig.. føler jeg må ha noe med litt mer «liv».. hvis du skjønner? Hun er flink, og det er selfølgelig et pluss med Stavangerdialekta..

  2. Tilbaketråkk: Mere norsk og bra! | Dan R. Hagen

Legg inn en kommentar