Fredagspraten: Møt Shackles og se live premiere på deres nye single!

I dag har turen komme til Lwam og Charlotte, som er de to gjenværende i prosjektet som ble satt sammen i X-Factor 2009 av Mira Craig. Den gang var de 4 jenter som låt helt kanon sammen, selv om de ikke nådde helt opp i konkurransen. Siden, har de nå blitt en duo – men låter like bra for det.

Mine damer og jenter – møt Shackles:

Dan: Hallo jenter få litt bakgrunnsinfo på dere, navn alder og sivil status så klart?
Shackles:
 Shackles er meg, Lwam, på 22 fra Oslo som er 100% single, og meg, Charlotte, på 22 fra Tønsberg. Charlotte er ikke single «men ikke vær redd for å snakke med meg på konserter etc. for det», sier hun og blunker lurt. 

Dan: Hvordan kom navnet Shackles til?
Shackles:
Navnet kommer vel egentlig opprinnelig fra Charlotte. Hun sang låta «Shackles (Praise You)» i X-Factor før vi ble satt sammen som en gruppe. Så satte Mira Craig oss sammen og vi fikk 20 minutter på oss til å bestemme oss for en låt vi skulle fremføre og et navn på prosjektet, med andre ord ble det en ganske kritisk stemning – så først tenkte vi på «Critical». Siden  vi valgte å fremføre «Shackles (Praise You) og kom videre med den, ble det til slutt navnet på prosjektet fra da av.

Dan: Nå er dere snart aktuelle med ny single og musikkvideo – fortell, fortell?
Shackles:
 Ja, det stemmer, og det gleder vi oss veldig, veldig til. Låta heter «Overtime» og den handler kort og greit om en jente som er sammen med en fyr hun egentlig er drittlei – og hele forholdet er rett og slett på overtid.

Dan: Dette hørtes selvopplevd ut?
Shackles: Nei, det er faktisk ikke det – men vi har begge nok av venninner som har vært i en slik situasjon, så vi har hørt nok om det til å lage en sang om det for å si det sånn. Dan: Fortell om musikkvideoen?
Shackles: Den slippes samme dag som singelen, den 31 oktober, og den er da med oss og J-Son som også er med på låta. Kort fortalt kan du si at videoen viser et trekantdrama hvor J-Son player mellom oss to og en tredjeperson som er en modelldame. Mot slutten av vidoen buster vi ham sammen med denne dama, men vi gråter ikke av den grunn.

Dette er vår første musikkvideo og det var utrolig gøy å filme den, men du verden så mye jobb! Den var riktignok innspilt på to dager – men da holdt vi på fra 12 til over 4 om natta også, så vi var veldig effektive disse to dagene.

Dan: Hva er deres mål og drømmer fremover. Hvor er dere f.eks. om 5 år?
Shackles: Drømmen er jo først og fremst og slå gjennom i Norge – men den store drømmen er så klart å bli lagt merke til også i utlandet, sier Charlotte, mens Lwam legger til at dette er en veldig tøff bransje – «så vi må jobbe beinhardt om vi skal ha noen sjanse til det».

Dan: Hva er deres planer for nærmeste fremtid?
Shackles: Først og fremst å ferdigstille musikkvideoen og singelen. Nå har vi også fått oss et eget band, så vi håper på mange opptredener fremover for nå har vi liksom et skikkelig show å tilby. Ellers planlegger vi også singel nr. 3 for tiden, som er en låt vi har laget sammen med ikke helt ukjente Simone (fra D´Sound) og K-One (grammy vinnende låtprodusent i Stockholm) – så det blir spennende. Vi skal også spille inn en julelåt som vi tror blir en veldig koselig og stemningsfull låt, så vi har nok på tapetet fremover. 

Alle bilder fra videoinnspillingen av Helene Nøkland

Dan: Lwam du har jo et ganske avslørende antrekk i videoen – hvordan synes du det var?
Shackles: Vi fikk designerhjelp til antrekkene våre og vi var også selv med på å designe dem, og jeg hadde lyst til å ha på body – så jeg tok rett og slett sjansen 🙂

Dan: Helt til slutt jenter – om dere fikk velge hvilken som helst artist å samarbeide med – hvem hadde dere valgt?
Shackles: Da hadde vi valgt Jay-Z lett, eller Stevie Wonder, «Åhhh.. han er så flink!» 

Dan: Da vil jeg bare takke så mye for at dere stilte jenter – og da kan dere bare gjøre dere klar for en live fremføring av singelen «Overtime» som altså kommer – når?
Shackles: 31 oktober – and don´t you forget it! Tusen takk for at vi fikk være med på «Fredagspraten» på bloggen din, håper dere liker låten vår! 

Ja, hva tror du om Shackles og Overtime? Blir dette en hit?

3 svar på “Fredagspraten: Møt Shackles og se live premiere på deres nye single!

  1. De er flinke.. men jeg likte dem faktisk bedre da de var 4 medlemmer, men de er flinke!
    Synes det er litt kult.. for Inger Lise som var et medlem før, hadde jeg som danselærer da jeg var mindre 🙂

Legg inn en kommentar