Fredagspraten: – mitt første kyss var ikke akkurat et «memorable moment», Pixie Lott!

I dag skal du få bli kjent med en alldeles nydelig jente! Hotte Pixie Lott har du helt sikkert hørt om bl.a. med albumet «Mama do» i 09 – men hvorvidt du har hørt om henne eller ikke spiller egentlig ingen rolle – for hun er uansett denne ukens gjest i Fredagspraten, enjoy!

Dan: Pixie Lott, først og fremst, velkommen til Norge og vi kaster oss like så godt elegant over spørsmålene med en gang vi. Vi starter med litt bakgrunnsinfo, hvor er du fra og hvor gammel er du?
Pixie Lott: Jeg kommer fra byen Kent, en by ikke så langt fra London men nå bor jeg i London og jeg er 91-modell så jeg er 20 år.

Dan: Så til det mer spennende, er du singel?
Pixie Lott: Nei, jeg er nok ikke det.
Dan: Søren, der brast noen hjerter hører jeg, hvem er den heldige da?
Pixie Lott: hmmm…. jeg vil heller si at det er JEG som er den heldige jeg da, men joda, det er «just another cool cat» jeg møtte for et par år siden, så vi har vært sammen i ett og et halvt års tid nå.

Dan: Fortell om ditt første kyss!
Pixie Lott: Ohh.. det var ikke hva jeg vil kallet et «memorable moment». Jeg var jo ganske ung det var på et sånt «under 18-disco» og ja.. nei det var ikke det helt store.
Dan: Hvor gammel var du?
Pixie Lott: Jeg må vel ha vært rundt 12 år gammel tror jeg.

Dan: Vil du kalle deg selv en romantiker?
Pixie Lott: Tja, jeg er vel en mix tenker jeg, jeg elsker jo romantiske ting som levende lys og blomster og romantiske middager og slikt men det litt viktig at man ikke prøver for hardt også for da blir det fort bare flaut!

Dan: Jeg skjønner hva du mener… Det blir mer sånn «Thanx for trying!»
Pixie Lott: Nettopp – og det blir bare teit liksom!

Dan: Så til musikken – hvor lenge har du holdt på med musikk?
Pixie Lott: Jeg har sunget forever! Jeg sang for familien når jeg var bare 3 år gammel – også skrev jeg teite sanger når jeg var 8 år husker jeg. Jeg har jobbet i studio siden jeg var 12 – 13 år gammel og skrev mitt første album når jeg var rundt 13 – 14 år gammel. 

Dan: Og hvor mange album har du utgitt nå?
Pixie Lott: Det albumet som er ute nå er mitt andre album og heter «Young, Foolish, Happy«

Dan: Hvor viktig vil du si musikk er for deg?
Pixie Lott: VELDIG viktig – og det har det alltid vært! Om jeg ikke hadde drevet med musikk eller hatt musikk i livet mitt vet jeg ikke hva jeg ville gjort. Jeg tror det er sånn for alle mennesker at selv om de ikke nødvendigvis lager musikk selv eller kan synge så får musikk en til å le, gråte, føle seg bedre om man er lei seg – musikk er rett og slett det beste som er!

Dan: Din nye singel «All about tonight» – fortell om den!
Pixie Lott: «All about tonight» er en av de mere uptempo-låtene på mitt nye album. Jeg vil se den er en typisk feelgood high-energy type låt som er perfekt om du skal ut med venner og bare ha det gøy, som jeg selv elsker å gjøre.
Dan: Jeg må si jeg liker´n!
Pixie Lott: Tusen takk, Dan. Det er alltid hyggelig å høre!

Dan: Spiller du noen instrumenter selv?
Pixie Lott: Jeg spiller piano når jeg sitter og skriver låter – men jeg vil på ingen måte kalle meg en amazing piano-spiller akkurat, men jeg kan spille akkorder og synge til liksom.
Dan: Ok, så du lager musikken helt selv?
Pixie Lott: Til vanlig så får vi en track også sitter jeg sammen med en co-writer og skriver sammen oppå det tracket, finner melodi og tekst osv.

Dan: Har du noen favorittartister du liker å høre på?
Pixie Lott: Når jeg var yngre pleide jeg å høre mye på Whitney Houston, Mariah Carey og jeg hørte også på MoTown musikk som Marvin Gaye og Otis Redding osv. Nå for tiden elsker jeg å høre på de store «divaene» som Beyonce osv. også elsker jeg James Morrison og Adele bl.a.

Dan: Kjenner du til noen norske artister?
Pixie Lott: Hmmm…. det er jeg litt usikker på.
Dan: A-ha kjenner du til?
Pixie Lott: Ja, de med «Take on me» ja… Jo, jeg kjenner jo til.. åhh.. hva heter hun.. hun Idol-dommeren som sang med en annen jente for mange år siden….
Dan: Marion Ravn?
Pixie Lott: Yes – hun kjenner jeg jo godt til. Faktisk så skrev hun en av låtene på mitt første album, sangen «Jack». Det er egentlig en litt morsom historie, jeg vet jo ikke om det er sant for jeg har aldri møtt Marion, men Pete som hun skrev låta sammen med kjenner jeg godt, det var gjennom han jeg kom over låta,  og tilbake til da hun var med i M2M så datet hun jo Zack Hansen (fra trioen Hanson – poppis for maaange år siden). Det forholdet gikk jo ikke så veldig bra og hun skal da ha skrevet en låt om Zack, men ville ikke bruke navnet hans så det ble for åpenbart,  så det ble «Jack»!

Dan: Hvor ser du deg selv om 5 år?
Pixie Lott: Da håper jeg at jeg turnerer rundt i verden på store shows. Jeg elsker å turnere, så jeg håper at jeg da får reist andre steder enn rundt i UK men også rundt i Europa og ikke minst få musikken min ut i Amerika også, for det har jeg ikke gjort ennå. Også håper jeg at jeg fortsatt lager album også – for det er også noe jeg elsker å gjøre. Jeg klarer knapt å vente med å skrive mitt 3. album. Jeg håper også at jeg kan få gjøre mer innen film og fashion.
Dan: Så du vil blir skuespillerinne?
Pixie Lott: Jeg elsker filmer og acting osv, og jeg har faktisk fått prøve meg i en film tidligere. En barnefilm for noen får år tilbake. Jeg gjorde det mest på gøy, det var ingen stor ting, men når tiden er inne og jeg kommer over et script jeg liker er jeg klar jeg altså. Jeg har studert acting og drama så…

Dan: Jeg gleder meg til å se deg på kinolerrettet! Hva er dine planer nå fremover?
Pixie Lott: Nå frem til jul skal jeg bare fortsette å gjøre promo for albumet mitt som akkurat har kommet ut, så det blir mange intervjuer osv fremover nå. 

Dan: Pixie, det har vært utrolig hyggelig å chatte med deg – masse lykke til med både singel og nytt album og ikke minst opptreden på Idol i kveld!
Pixie Lott: Det har vært kjempehyggelig å snakke med deg Dan. Tusen takk skal du ha, og ikke glem å følge meg på Twitter: pixiesongs er nicket mitt. 

Her er noen smakebiter fra nye albumet til Pixie Lott «Young, Foolish, Happy», først den nye singelen «All about tonight»:

OG enda noen flere smakebiter:

Litt av en dame da!

Hva synes du om Pixie Lott?

2 svar på “Fredagspraten: – mitt første kyss var ikke akkurat et «memorable moment», Pixie Lott!

Legg inn en kommentar