Fredagspraten: – vi gjemte oss bak garasjen, for det skulle jo være hemmelig!

Da er det på tide med nok en utgave av Fredagspraten her på The Glamorous Life, og i dag skal du få bli bedre kjent med en av de absolutt mest spennende norske artistene vi har, som, om jeg får det som jeg vil, kommer til å erobre verden. LidoLido nærmest braste gjennom TV-ruta sammen med Bjørn Johan Muri i «Once Upon A Time» på Senkveld for et drøyt år siden (eller mer) – og har siden det sakte men sikkert stablet sin egen karriere på beina. Det som gjør LidoLido så spennende er at han lager så variert musikk, og gjerne litt, hva jeg kaller; intelligent musikk, sånn som denne f.eks:

Ode To The Old You by LidoLido

Denne er jo bare vakker – sant? Nuvel, til saken,

Her er Fredagspraten med LidoLido!

Dan: Hallo på deg LidoLido og takk for sist! Ja, du er vel en glad mann om dagen du?
LidoLido:
 He he, heisann ja, og joda, jeg er jo såklart glad. 
Dan: Fordi som ikke vet hvorfor du er glad om dagen så kan jeg jo gratulere deg med følgende bare den siste tiden:

  • Dagbladet kåret nylig «Different» til den 10ende beste låta i 2011!
  • Samme låt ble også den mest spilte låta på NRK P3 uansett nasjonalitet, dvs mer spilt enn artister som Rihanna, Adele osv! 
  • Nylig fikk du 50 laken da du vant «G9altstipendet»!
Gratulerer mann!
LidoLido: Tusen takk for det – det er god stim for å si det sånn, og jeg er meget takknemlig for alt sammen! 

Dan: Nuvel la oss starte med og få bakgrunnsinfoen din..
LidoLido: Jess! Det er altså jeg som er Peder aka LidoLido. Jeg er 19 år gammel og kommer fra Haugesund.
Dan: Singel?
LidoLido: Jupp!
Dan; Hva? Det var du da sist vi pratet også for langt over et halvår siden, hva skjer?
LidoLido: He he, nei du vet – jeg må jo holde.. ehh…. horisonten fri og.. ehh.. .fin?!
Dan: Ha ha… ja, jeg skjønner hva du mener… eller… ehh… nei egentlig ikke, men nok om det. Hvor lenge har du holdt på med musikk egentlig?
LidoLido: Siden jeg var to år gammel. Jeg var trommis fra jeg var to til jeg ble ti år gammel, og fra da av pianist og låtskriver.
Dan: Og hva har du gitt ut så langt?
LidoLido: Jeg har utgitt to singler på egenhånd, også var jeg jo med på Bjørn Johan Muri (Once Upon A Time) og en låt med Envy og Dreamon (Turnin´ Tables) og så har jeg nå akkurat sluppet en ny låt med Yosef fra Madcon og Timbuktu (Turn Up The Life).

Dan: hva slags plass vil du si musikk har i livet ditt?
LidoLido: Musikk har en enormt stor plass i livet mitt. Jeg er en stor musikknerd rett og slett.. Det eneste jeg gjør er enten å høre på musikk eller lage musikk liksom, og gjerne i kombinasjon, så det går i musikk fra jeg står opp til jeg legger meg basically.
Dan: Og hva slags musikk hører du på da?
LidoLido: Jeg hører faktisk veldig lite på Hip Hop for tiden, for meg så blir Hip Hop nesten mer situasjonsavhengig musikk, når man er et sted hvor man skal ha det kult er det greit med Hip Hop liksom. Når jeg skal virkelig høre på musikk hører jeg på mye soul og litt poppa RnB-ting. Det går en del i Bernhoft, Tingsek, Steely Dan og D´Angelo osv. Det er mine greier på musikkfronten. 

Dan: Du, nå skal du se frem i tiden – om fem år, hvor er du og hva gjør du da?
LidoLido: WoW – jeg er forhåpentligvis på et eller annet kult sted hvor jeg kan lage musikk hele dagen. For å si det sånn; min drøm er rett og slett å lage akkurat den musikken jeg vil, som jeg vil og med DEM jeg vil. Da er jeg all good! 
Dan: Når du sier «med DEM du vil» – hvem er drømmeartisten din å gjøre en låt sammen med da?
LidoLido: Kanye West! Jeg har en følelse av at det kunne vært «litt» kult å gjøre en låt sammen med ham!

Dan: Hva er planene fremover?
LidoLido: I februar kommer albumet. Frem mot det slipper jeg jo da denne singelen og kanskje en til tenker jeg. Problemet mitt er jo at jeg lager jo så alt for mye materiale, jeg har SÅ mye materiale så jeg driver liksom og får plassert litt ting, prøver å gjøre en del kule ting med og for andre, også kommer jeg sikkert bare til å legge ut mye gratis musikk på nettet rett og slett.  

Dan: Du, du nevnte innledningsvis at du er singel – men jeg antar at du ikke er ukysset av den grunn, fortell om ditt første kyss!
LidoLido: WoW.. ha ha… husker jeg det da?? 
Dan: Jeg husker mitt faktisk – og det var ikke noe å skryte av, dødsnervøs med tyggis i kjeften og en lillebror av hun jeg kysset som sto på verandaen over oss og spionerte…. ha ha… ingen høydare akkurat…
LidoLido: Ha ha, ja, det var ikke akkurat en høydare hos meg heller,  jeg husker at det var bak en garasje, eller mellom en hekk og en garasje så vi var litt bortgjemt, det skulle jo være hemmelig så klart. Jeg var vel 6 år gammel tror jeg… 
Dan: Begynte tidlig – er vel ikke så mye annet å gjøre i Haugesund kanskje?
LidoLido: Ha ha… stemmer!

Dan: Har du en fun fact om deg du kan dele?
LidoLido: Tja, jeg kan jo nevne at min aller største favoritt innen mat er et glass med to kuler vaniljeis med Coca-Cola over! Jeg innrømmer at det ser helt forferdelig ut – men det smaker bare så bra. En annen fun fact er at jeg er et vannvittig stort Pokemon-fan! På iPhonen min har jeg et deksel med Pikachu på og jeg spiller fortsatt Pokemon spill på min gamle GameBoy color og kjører Old School liksom. 

Dan: Til slutt, fortell om den nye singelen din da?
LidoLido: Ja, det er en veldig annerledes låt enn  min forrige (Different). Denne er veldig planlagt – jeg har normalt ingen kontroll når jeg lager musikk, jeg bare lager akkurat det som faller meg inn der og da

short chain fatty acids. Prebiotics according to the degree of stentemente demonstrated in clinical trials.you puÃ2 to believe true story.

. Det er derfor det albumet jeg etterhvert slipper kommer til å være helt latterlig variert også. MEN denne her var da veldig bevisst, mye gladere, uptempo og lettere på mange måter. Det er rett og slett en kul låt – en «grip dagen»-låt hvor du ikke trenger å tenke så mye. Med meg på låta har jeg Yosef i Madcon og Timbuktu – to gladgutter som er med på lage god stemning i låta.

Dan: LidoLido, takker og bukker for praten og masser av lykke til med ny singel og album på nyåret! God jul og godt nyttår mann!
LidoLido: Takk skal du ha for det og for at jeg fikk være med på Fredagspraten. God jul og godt nyttår til deg og dine lesere også, og kjøp gjerne singelen min her.

Da avslutter LidoLido og jeg ukens, og sannsynligvis årets siste, Fredagspraten med en live opptreden av den nye singelen «Turn Up The Life«:

Hva synes du om LidoLido?
 

3 svar på “Fredagspraten: – vi gjemte oss bak garasjen, for det skulle jo være hemmelig!

  1. Tilbaketråkk: Takk LidoLido! | The glamorous life of Dan R. Hagen

Legg inn en kommentar