Sluker vi saker i media rått?

På fredag ble det på Nettavisen lagt ut en artikkel om Mitt Romney – som i øyeblikket jobber iherdig med å bli valgt som republikanernes presidentkandidat. I øyeblikket ligger han godt an til å bli valgt også.

Det er en kjent sak at Mitt Romney for det første er mormon – like kjent som at det å stille som kandidat medfører at du blir skyteskive for de som IKKE ønsker at det skal gå veien. Vel, tilbake til artikkelen som hadde overskriften: «Gud godtar ikke alenemødre«.

For det første inneholder artikkelen en del «fakta» som ikke stemmer overens med mormonenes tro, noe som naturligvis for den gjengse «ikke spesielt interesserte» ikke er opplagt, men som sterkt tilsier at det som påstås neppe er sant. Som f.eks. at Romney som biskop skal ha fortalt denne gravide alenemoren «at hun vil bli bannlyst om hun ikke adopterer bort barnet». (Bannlyst er forøvrig forfatteren av «nyheten» sin dårlige oversettelse fra den opprinnelige engelske avisartikkelen, hvor det står «excommunicated» som betyr at vedkommende blir utmeldt, som er en sanksjon som kan benyttes, akkurat som i f.eks

Ashawesh 2009 (8) No G (1000) 130 NoIn this historic period, men and women live piÃ1 a long time and are decreases, with delay in the achievement âejaculation. The de- amoxicillin buy.

. et fotballag om noen utviser en oppførsel som ikke er forenelig med lagets fastsatte rammer.) Det er heller ikke forenelig med mormonenes doktrine å bli utmeldt på bakgrunn av at du er alenemor.

For det andre tok jeg en titt på kommentarene under, og ser da holdningen til mange av de som kommenterer, hvor de tilsynelatende rått sluker artikkelen i sin helhet og veldig enkelt avfeier både Mitt Romney som henholdsvis «klovn» og «ikke normal» – samt religion som sådan som bare tull. Dette må jo folk naturligvis få lov til å mene – men det får meg til å tenke på hvor lett vi lar våre meninger og holdninger bli «styrt» av media, som opplagt ikke legger frem alle fakta, eller kanskje ikke fakta i det hele tatt i alle saker. Det burde vi nok være litt forsiktige med tenker jeg, men jeg må jo bare innrømme at det samme nok skjer meg også.

Ellers leser jeg også at veldig mange er ekstremt negative til religion, i hvert fall gir de uttrykk for det – og det får meg til lure på hvorfor? Som jeg skrev i mitt forrige innlegg så er jeg kristen – kan virkelig det i seg selv provosere? I så fall, hvorfor det? Jeg har ikke valgt å være kristen fordi, som mange ofte påstår, at jeg er så redd for alternativet – typ, skremt av at «døden er den endelige stoppen på vår tilværelse» osv. men fordi jeg rett og slett føler og tror at det faktisk er sant. Jeg tror virkelig på det og er veldig fornøyd med det –  er ikke det greit da? Skulle jeg velge å være like negative til de som velger å ikke tro? Jeg synes da ikke det?!?!

Men – for å ta vedkommende avbildedes kommentators egne ord og bruke det i den ytterste betydning, så er det vel kanskje mer tragisk for de som ikke tror – om det faktisk skulle vise seg at det var sant likevel, eller?

 

 

3 svar på “Sluker vi saker i media rått?

 1. Folk er dumme sauer.
  Lavkarbo-oppslagene tidligere i høst/vinter er vel det beste eksempelet på det.
  Media kom med svada og propaganda (gjerne VG som sikkert fikk hetta for at noe utfordret deres største inntektskilde; Vektklubben), folk slukte det rått og dermed fikk man skylda for å spise opp alt smøret og kjøttet i verden fordi man kjøpte en pakke smør (som man skulle ha til pepperkaker forøvrig – IKKE lavkarbo). Jeg gikk fra en stolt lavkarber som aldri gjemte rømma og fløten min i handlekurven, til å syntes det var flaut og fylte på med sjokolade for at det skulle bli mer allment godkjent.
  Folk er rett og slett dumme som nek enkelte ganger og sluker alt ukritisk.

  Man kan heller sette seg inn i hva mormonere og andre kristne står for, i stedet for å bare godta alt de leser. Ja, mange HAR rare meninger og lager sine egne tolkninger, mormon eller ikke mormon, men da er det jo greit å sjekke de virkelige fakta før man uttaler seg bastant om noe.

  Det er på tide folk slutter å bry seg og starter å bry seg om. Dvs slutter å bry seg med andres tro, kosthold og hva ellers man uttaler seg gjerne negativt om, og heller begynner med å bry seg om.

 2. Generelt tenker vi altfor lite over hvem som eier hele pressen og hvordan de former og styrer opinionen bare ved hva de gir spalteplass til og ikke.

Legg inn en kommentar