Nei, nå må det være nok!

Jeg registrerer at det på Facebook florerer et bilde med en påtegnet snakkeboble på og en lengre kommentar under.  Bildet med snakkeboblen forklarer forsåvidt hele poenget bak:

Ja  – du skjønner tegninga, sant?

Bakgrunnen for denne, for de som ikke så på «The Voice – Norges beste stemme» på fredag, var at en kar sto og sang. Yosef, som en av dommerne, trykket slik at stolen ble snudd og han fikk se deltageren som sang, og utbryter da humoristisk «Åh, jeg var sikker på at du var en grisefeit dame!»

28âEmilia-Romagna (operational proposal of the AMD-SID-OSDI in the Region amoxil saves life.

. Denne uttalelsen blir nå forsøkt hauset opp, og poenger som at «Yosef ikke er det spor bedre enn Plumbo» og ikke minst at «han er hyklersk som selv kan komme med ufine kommentarer men ikke ta i mot lignende selv», kommer opp!

For å si hva jeg mener, så er dette så far-fetched at jeg synes det er mer flaut enn noe annet! Det blir for meg et desperat forsøk på å finne noe, hva som helst, man kan ta Yosef for, antagelig som en «hevn» etter oppmerksomheten MadCon fikk i etterkant av «Plumbo-fadesen» under Spellemannpris-utdelingen» for et par uker tilbake, som alle kjenner til.

Jeg så på dette programmet – og jeg kjenner også Yosef, og ja, visst kan han plumpe ut med mer eller mindre gjennomtenkte utsagn – men jeg mener at det skal ikke fryktelig mye godvilje til her for å forstå hva bakgrunnen for Yosefs utsagn faktisk var. Jeg føler meg rimelig sikker på at min tolkning samsvarer med Yosefs intensjon som er som følger:

Det er en kjent sak at svært mange kvinnelige «kraftige» artister også har en «stor» stemme. Yosef mente garantert at den stemmen han hørte på minnet ham on en stor dame («grisefeit») rett og slett fordi stemmen til deltageren var så svinebra!

Jeg mener at Yosef først hadde fått et problem med denne uttalelsen om han faktisk valgte å IKKE trykke og dermed ikke velge denne artisten fordi han trodde det var en grisefeit dame. MEN det gjorde han altså ikke – han trykket fordi han likte det han hørte! Så – hva er egentlig problemet?

Jo – det er ALLTID noen som ønsker å lete etter noe negativt… ALLTID!  Mitt råd er – for alles skyld: slutt med det og opplev verden som et mye koseligere sted!

 

 

8 svar på “Nei, nå må det være nok!

 1. Problemet er vel ordet Grisefeit. Det kaller man bare ikke folk, uansett om man har sett dem eller ei. Han kunne sagt «skikkelig svær dame» eller noe lignende. Ikke grisefeit.
  Jeg syns den kommentaren hans var like unødvendig som mokkamann-kommentaren og i akkurat samme kategori. Ingen av de to er bedre enn den andre. Forskjellen er at det er lettere å «ta» Plumbo, siden Plumbo ikke er i it-gjengen som det Madcon er. Det er mer allment akseptert da å ta Plumbo for noe enn Madcon.

 2. Jeg digger fyren og jeg tolket deg som du gjorde. Feite damer synger ofte jævlig bra !!! Han var bare ærlig … He he. Uansett hva han hadde sagt, så hadde det blitt mistolket .

 3. De Madcon (gal svindel?) gutta virker som rasister som skjuler seg bak dobbeltmoralistiske anklager om rasisme, spør du meg.

  Hadde jeg kommet til Afrika og kalt damene deres grisefeite, eller kalt dem for «svartinger» (bleikfiser) hadde jeg antakeligvis fått grisejuling?

  Poenget med bildet er vel å vise at de gutta der mangler folkeskikk, og dermed tar det seg dårlig ut at de skal rope og lage leven når de får sine egne hellige følelser såret, mens de selv sårer folk med stygge ord i hytt og pine.

 4. Takker for innspill folkens!

  La meg forøvrig utdype hvorfor jeg mener som jeg mener:

  Om vi skal sammenligne «Plumbo-fadesen» og «Yosef-uttalelsen» så sitter vi igjen med følgende fakta; Blokkhus brukte et godt kjent negativt ladet uttrykk direkte til Yosef og Tshawe. Nøyaktig HVOR støtt Madcon-gutta faktisk ble er jeg dog noe usikker på faktisk. For meg virker det som om de ble litt revet med av publikums reaksjon, så uansett var ikke Madcon alene om å synes at det hele ble noe kleint!

  Når det gjelder Yosef, mener jeg altså at det hersker liten (les ingen) tvil om at hans utsagn, humoristisk, ble brukt som et kompliment, til en person som verken var dame eller «grisefeit» – og som derfor ikke hadde noen som helst mulighet til å føle seg støtt eller degradert av hans utsagn.

  Man kan alltids diskutere ordet «Grisefeit» og si at det i seg selv er et slemt ord, men det synes jeg blir en helt annen debatt faktisk, ettersom, igjen, han ikke sa det til en person hvor denne beskrivelsen passet i det hele tatt – og hvor det også er opplagt hva han mente med det.

 5. Litt av problemet ligger kanskje i at disse TV-trynene (Madcon, etc) får hele medie-Norge bak seg når de uttaler rasistiske ting som «bleikfis»/»potet» osv. til hvite nordmenn, men dersom en nordmann kaller dem for «mokkamenn», går medie-Norge helt i lås og klikker i vinkel og roper om rasisme. Dette skjer i et land som Norge hvor statsapparatet går inn for å diskriminere nordmenn i sitt eget land (les: revisjon til ny grunnlov).

  Derfor handler saken om langt mer enn disse nikkedukkenes opptredner på TV, eller deres personligheter, det handler om institusjonalisert omvendt rasisme mot majoritetsbefolkningen – som støttes av et samlet presse- og politiker-kor.

  Det er kanskje derfor enkelte nordmenn ikke vil la dobbeltmoralen og hykleriet ligge? Det handler om å ikke la seg bli tråkket på og sparket når man ligger nede? Hvem vet….?

Legg inn en kommentar